Hooikoortstaping geeft daadwerkelijk resultaat

13.06.2017

Ook dit seizoen hebben wij weer vele hooikoortspatiŰnten kunnen helpen met speciale hooikoortstaping. Deze behandelmethode roept nog altijd veel vragen op maar nieuwe onderzoeksresultaten tonen aan dat de klachten in veel gevallen daadwerkelijk minder worden. Hoe dat kan wordt in een artikel uitgelegd.

Het uitgangspunt van de elastische tapemethode is dat via een externe huidprikkeling reflectoir invloed kan worden uitgeoefend op de bij het innervatiegebied behorende weefselstructuren van ruggenmergsegmenten. De kinesiotape, die direct op de huid wordt aangebracht, stimuleert huidsensoren, die op hun beurt het neurogene stelsel in het lichaam prikkelen.

Dit klinkt ingewikkeld, maar in onderstaand artikel wordt dit duidelijk uitgelegd. Ook wordt er verslag gedaan van een pilot study uit 2016 waarin de resultaten van taping zijn onderzocht. En wat bleek: 84% van de hooikoortspatiŰnten geeft aan dat de klachten afnemen na het toepassen van de hooikoortstape als onderdeel van het Medical Taping Concept. 

Lees het volledige artikel hier

Erg interessant voor iedereen die ge´nteresseerd is in hooikoortstaping.