Beweegt u voldoende volgens de nieuwe richtlijn?

22.08.2017

We moeten meer bewegen en vooral de spieren trainen. Volwassenen zouden minstens twee keer per week spier- en botversterkende activiteiten moeten doen, aldus de gezondheidsraad in de nieuwe richtlijn bewegen die vandaag gepubliceerd is. Maar slechts 45% van de bevolking voldoet aan deze norm. In onze Fysiofitness kunt u op een gezellige en verantwoorde manier bewegen.

'Bewegen is goed, meer bewegen is beter'
Voldoende bewegen verkleint het risico op hart- en vaatziekten, diabetes en depressiviteit. Ook zijn er aanwijzingen dat de kans op borst- en darmkanker erdoor wordt verkleind, schrijft de raad. Omdat uit onderzoek blijkt dat de gunstige effecten op de gezondheid toenemen als mensen meer bewegen, is het devies: bewegen is goed, meer bewegen is beter.
Volwassenen en ouderen zouden minstens tweeƫnhalf uur per week matig- of zwaar intensief moeten bewegen, kinderen dagelijks een uur. Daar komt het advies van de bot- en spierversterkende oefeningen bij, plus een advies om veel stilzitten te voorkomen.

Vindt u het moeilijk om in beweging te komen? Of twijfelt u aan uw mogelijkheden om te kunnen sporten? Maak dan eens een afspraak voor een proefles in onze Fysiofitness. In kleine groepen traint u uw lichaam volgens een speciaal voor u opgesteld programma. Gezond, verantwoord en ook nog eens gezellig. Dus aarzel niet en bel ons 040-2115246. Of loop even langs voor meer informatie.

Lees meer over de richtlijn op https://nos.nl/artikel/2189198-we-moeten-meer-bewegen-en-vooral-de-spieren-trainen.html